Stoemp dus.
Ik heb drie keuken-hulplijnen: mijn mama – de beste kokkin van de wereld, vooral wat de Vlaamsche boerenkost betreft-, kookboeken of het internet. En omdat ik een paar weken geleden een héél sympathieke foodblogster geïnterviewd had, besloot ik om eens op haar blog rond te neuzen. Food first then morals, een echte aanrader trouwens. Het is de blog van Sarah, een ex-uniefgenote van mij. 'Met liefde gemaakt, dat smaakt', je kent het wel. Basic, lekker en gezellig. Zo'n mensen heb ik graag.
En zo komt het dus dat ik een uur of drie later als een volleerde Vlaamse huisvrouw waar Stijn Streuvels nog een puntje aan kan zuigen, wortelstoemp stond te stampen. A la Sarah, maar dan toch een beetje anders. Op zijn West-Vlaams, met veel boter, lawaai, en nog meer liefde gemaakt.
En het was lekker, maat.
Mijn oma zaliger, geboren en getogen in Reningelst dorp, epicentrum van de Westhoek, zou trots op me geweest zijn, en mijn lief at met smaak. En ik, ik was content, want als ik patatten kan stampen, dan ben ik gelukkig. En daar doet een mens het toch voor.
*vind ik leuk*
BeantwoordenVerwijderenPersoonlijk ben ik geen stoempliefhebber, maar dat vlees ziet er wel goed uit. Mijn vrouwtje heeft voor ons ook boerenkost gemaakt: hutsepot (of klutsepot zoals onze Robin zei). Niet à la Sarah, niet op zijn West-Vlaams, maar naar authentiek eigen recept. Heerlijk, al dacht de helft van het gezin daar anders over.
BeantwoordenVerwijderenEn het heeft idd gesmaakt! Toch heerlijk zo'n lief. Dat belooft voor onze kinders later. :-)
BeantwoordenVerwijderenElke stoemp is altijd een beetje anders. Maar allemaal zijn het variaties op 'verschrikkelijk lekker'. Fijn dat je nog eens komen piepen was op de blog!
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog! Net ontdekt ;) xx
BeantwoordenVerwijderen